Choď na obsah Choď na menu
 


Dorastenci KACu majstrami SR pre rok 2011

15. 5. 2011

Sobotňajší turnaj sa za účasti 5 družstiev (KAC 2x, Trebišov, DPMK a Zalužice) hral systémom každý s každým, konečné poradie v skupine určilo i poradie pre MSR.

Naši chlapci prešli turnajom bez zaváhania, v záverečnom "finále" porazili Trebišov (Kubica, Sadílek, Hanik, Kostura) 2:1 (11:5, 9:11, 11:8).

Druhá trojka (Michal Ivanecký, Samo Bertko, Martin Múdry a Samo Bíroš) po vlažnom výkone obsadila piate miesto.

V turnaji dvojíc (9 družstiev) sa naša dvojka v zložení Michal Bertko, Lukáš Frolov a Lukáš Šimo stretla opäť vo finále s Trebišovom, na ktorý však už nestačila a získala strieborné medaily.

Druhá dvojka v zložení Michal Ivanecký, Samo Bertko, Martin Múdry obsadil vo svojej 5 člennej skupine tretie miesto, o konečné umiestnenie sa nehralo.

Kolekciu medailí doplnil Michal Bertko ziskom bronzovej medaily v nedeľňajšom turnaji jednotlivcov (8 chlapcov), keď ho na ceste do finále zastavil nielen Frič zo Zalužíc, ale aj podivuhodné rozhodnutie dvojice zalužických rozhodcov (ktorí zrejme netušili, že v singloch sa podáva na kríž), keď neodpískali metrový aut pri podaní a aj napriek potvrdeniu zo strany celej haly (okrem pána prezidenta) nedali ani novú loptu a potvrdili bod pre Friča na 10:9 .... Myslím, že morálne aj Miro Frič, aj pán prezident (jeho pokyn pre Friča NEPRIZNAJ SA! videlo pol haly) sklamali na celej čiare.

Lukáš Frolov obsadil v singloch šieste a Lukáš Šimo siedme miesto.

Dorastencov -reprezentantov čaká teraz krátke, jednodňové, sústredenie (21.5.) a potom ME v Španielsku (4.-5. júna). Z našich chlapcov bude reprezentovať pravdepodobne Michal Bertko. Ďalšiu účasť majú "vraj istú" Kubica, Sadílek a Frič, o piatom rozhodne reprezentačný tréner J. Kilík, ktorý v Michalovciach na MSR nebol ani v jeden deň po konzultácii s pánom prezidentom. Aj toto tak trochu svedčí o čomsi nedobrom v slovenskom nohejbale.

Čo dodať. Gratulujeme majstrom, blahoželáme k medailám a jedna prehra, Miško, nič nerieši. Je to iba šport, aspoň tomu zatiaľ skúšame veriť.